Az év első 4 napos hétvégéje következik, amely az időjárás előrejelzés szerint egészen kellemesnek ígérkezik: melegünk azért nem lesz, de esni nem fog és napsütés várható.

Hív a természet!

Így máris adja magát az első program: a kirándulás, természetjárás. Szerencsére közeli kirándulóhelyekben nincs hiány a térségünkben. Akik pedig kicsit távolabbra is merészkednének, de azért úgy, hogy 1 napba még beleférjen a kirándulás, azoknak ajánljuk a Femina.hu által összegyűjtött tavaszi túrákat.

Pénteken nyílik meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park megújult látogatóhelye, a monoszlói Hegyestű Geológiai Bemutatóhely is. A fogadóépület most már akadálymentesen megközelíthető és még egy új játszótér is épült. A 337 m magas Hegyestű a Káli-medence kapujának őre, bazaltkúpjának tetejéről csodálatos tájképen figyelhetjük meg a Balaton-felvidék jellegzetes tájrészleteit. Az egykori bazaltbánya épületében kiállítás látható a térség földtani felépítéséről, természeti értékeiről.

Tihanyban pedig egy “szív túrát” ajánlanak a hosszú hétvégére: az Apátság elől induló közepesen nehéz túra az idilli Belső-tó érintésével visz fel a legfontosabb gejzírkúpokra, majd a Gejzírmezőn keresztül a félsziget nyugati részén lévő legmagasabb csúcsokra felkapaszkodva, végig pazar kilátást nyújtva a Külső-tó mellett ér vissza a faluba.

Jöhet egy kis kultúra?

A kirándulások mellett kultúrát is könnyen csempészhetünk a hosszú hétvége programjai közé, ugyanis Balatonfüreden most hétvégén zajlik a IX. Füredi Tavaszi Fesztivál, ahol péntektől kedd estig változatos programokon vehet részt az egész család. A gyerekeknek szólnak a Mesekastély bábelőadásai, a Vaszary Alkotóműhelynél papírsárkányt lehet majd készíteni, a nemzeti ünnepünkön pedig kézműves foglalkozással, népi játszótérrel is várják a gyerekeket a szervezők.

Veszprémben a Tavaszi Tárlaton múzeumpedagógiai délutánon vehetnek részt a kreatív alkotás iránt érdeklődők.

Március 15-én minden településen lesznek megemlékezések az egyes önkormányzatok szervezésében. Biztosan különleges élményt nyújt majd a veszprémi Óváros térről induló fáklyás felvonulás is.

Menjünk ki a piacra!

Hétvége mindig jó lehetőség a piacozásra is. Első alkalommal kerül megrendezésre Paloznakon a Húsvétra hangolódó tavaszi vásár. A falu főterén 9-14 óráig várják az érdeklődőket minőségi élelmiszerekkel és kézműves portékákkal.

További program ajánlatokat találtok még honlapunk folyamatosan frissülő Programnaptárában is és kövessétek Facebook oldalunkat és az Instagram oldalunkat is, ahol megosztjuk mindig a legfrissebb eseményeket.

Borítókép: Elina Fairytale fotója a Pexels oldaláról

Vélemény, hozzászólás?