Készítettünk egy válogatást a közelünkben található nyári táborokról.

A gyerekek már alig várják a nyári szünetet, és egy kemény tanév után jól is esik egy kis szabadság, kötetlenség, mókázás. Sok szülőnek viszont ilyenkor jön az év legkeményebb időszaka, hogy hogyan oldja meg a gyermeke felügyeletét, amíg ő dolgozik.

Szerencsés, ha a nagyszülők még aktívak és tudnak a gyerekekre vigyázni, programokra menni velük. Akad olyan is, hogy egy baráti társaságban hasonló korú gyerekekkel a szülők egymás közt beosztják a “táboroztatást”.

De a 2,5 hónapos nyári szünet nagyon hosszú a szülőknek, komoly felkészülést, szervezést igényel, és ha már a nagyszülők, baráti szülők, bébiszitterek, szabadság is fel lett használva, akkor egy jó lehetőség a táborozás.

A táborozás kiváló a nyári élménygyűjtésre. Van gyerektársaság, lehet új barátságokat építeni vagy a korábbiakat elménylíteni. Egy tábor lehet napközis jellegű vagy ott alvós. Ezt a családi praktikum és a gyerek életkora, önállósága alapján el lehet dönteni.

A különböző tematikájú táborokat már felsorolni sincs hely, olyan sokféle manapság a kínálat: kézműves, kincskereső, vitorlás, lovas, úszó, angol nyelvi, sport, iskolai előkészítő, fejlesztő, kreatív, kiscukrász, Lego, stb.

Honlapunkon egy külön menüpontot szántunk annak, hogy a Balatonfüred-Veszprém-Balatonalmádi régióban és még egy kicsit távolabb is található táborokat összegyűjtsük és rövid leírással bemutassuk a szülőknek.

Mi csak egy gyűjtést végeztünk, a táborokról bővebben minden esetben a tábor leírásánál megadott szervezőnél kell érdeklődni, hasonlóan a jelentkezést, a tábordíj befizetést is ott kell megtenni.

Jó táborozást és kellemes nyarat kívánunk mindenkinek!