A fejlesztőközpontokban egy vagy több módszer köré épülnek a fejlesztő foglalkozások. Az ott dolgozó szakemberek sokszor több módszertani terület ismereteinek alkalmazása alapján vizsgálják meg a gyermekeket és állítják össze a számukra legmegfelelőbb fejlesztési metódust. Több szakember bevonásával intenzív fejlesztő foglalkozások is összeállíthatók a gyerek igényeihez igazítva. 

A korai fejlesztésben az első év kiemelt jelentőségű, ugyanis ekkor a legnagyobb a regeneráció lehetősége.

Neonatológiai Szakrendelés / Csolnoky Kórház, Veszprém

Ezen a szakrendelésen történik a kórház PIC osztályán kezelt újszülöttek további ellenőrzése, valamint a koraszülött gondozás. Ide utalják be az alapellátásból a korai (1-2 év alatti) eltérő fejlődést mutató csecsemőket.
A szakrendelés gyermekgyógyászai szoros kapcsolatban állnak a gyermekneurológiai, gyermek-gastroenterológiai és egyéb gyermekgyógyászati szakrendelésekkel és, amennyiben további vizsgálatokra van szükség, a Szent Margit Kórház Fejlődésneurológiai Osztályára tudják utalni a kis pácienseket. 

A vizsgálatok mellett a rehabilitáció, illetve a rehabilitációs foglalkozásokra történő beutalás is hozzájuk tartozik. A kórházban működik egy fejlesztő szoba, ahol különböző gyógytornát, konduktív és gyógypedagógiai tanácsadást tartanak, amíg a gyermek a Pedagógiai Szakszolgálat rendszerébe kerül. 

További rehabilitációs ellátásra tudnak még beutalót adni a Budai Gyermekkórház és a Zalaegerszegi Kórház gyermekrehabilitációval foglalkozó részlegeire.

Magán fejlesztőközpontok A TÉRSÉGÜNKBEN

Valami hiányzik?

Fejlesztő vagy, fejlesztő központot üzemeltetsz és nem találod magad a listában? 

Ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot és pótoljuk a hiányosságot!