Az INPP módszert mintegy 50 éve a Dr. Peter Blythe pszichológus vezetése alatt álló Institute for Neuro-Physiological Psychology (Neuro-Fiziológiai Pszichológia Intézet) dolgozta ki az angliai Chesterben. A kutatók eredetileg neurotikus jellegű panaszoknak (szorongás, tériszony, pánikbetegség, dezorientáció, tömegiszony, fóbiák, stb.) fizikai hátterét keresték. Arra a következtetésre jutottak, hogy a fenti problémák gyökere azonos az egyre növekvő számú, tanulási és viselkedési nehézségekkel küzdő gyermekek problémáinak eredetével, s az nem más, mint az idegrendszeri éretlenség.

Nyilvánvalóvá vált minden esetben a vesztibuláris (egyensúlyi) rendszer alul működése és a reflexrendszer éretlensége is.
E fizikai problémák feltárására kidolgoztak egy tudományosan megalapozott, minden működési területre kiterjedő vizsgálati módszert, a kezelésre pedig egy holisztikus szemléletű, minden működési területre kiterjedő, reflex-stimuláló és reflex-gátló, szenzo-motoros programot.

A kifejlesztett program gyermekek és felnőttek kezelésére egyaránt alkalmas, a reflexműködéseket kívánja helyes sorrendbe rendezni,  ezáltal az illető idegrendszeri érettségi szintjét korának megfelelőre hozni.
Alkalmazható egyéni formában, otthon is, napi 5-10 perces gyakorlással.

Miben segíthet?
   – idegrendszeri éretlenség
   – tanulási és viselkedési problémák széles skálája
   – túlmozgásosság
   – egyensúlyi problémák, tériszony
   – koordinációs problémák
   – írási, olvasási nehézségek
   – koncentrációs problémák
   – szorongás, túlzott félénkség
   – jó intelligencia – elmaradó teljesítmény

Kizáró okok gyermekek esetében: epilepszia, pszichózis, erős tikkelés, kóros idegrendszeri és pszichés elváltozások, sérült gerinc- vagy nyaki csigolyák, kóros túlsúly.

Bővebben: www.inpp.hu

KIKET KERESHETSZ A TÉRSÉGÜNKBEN?

Valami hiányzik?

Fejlesztő vagy és nem találod magad a listában? Ismersz egy jó fejlesztőt és nincs még fent a honlapon?

Ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot és pótoljuk a hiányosságot!