Az idén 30 éves WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió együttműködésének köszönhetően ez könnyen kivitelezhető.

Kényelmesen, otthonról élvezheted a kétszázéves magyar fák susogását, rejtőzködő madaraink énekét, hazai folyóink csobogását vagy akár a Dráva menti szarvasbőgést. A WWF Magyarország 30 éve működik hazánkban és ezalatt az idő alatt számos természetvédelmi siker részese, megvalósítója is volt.

“Harminc év emberi léptékkel nézve hosszú idő, egy társadalmi szervezet történetében is az. A WWF Magyarország is sokat változott a kezdetek óta: állatfajok védelmével indultunk, mára pedig az élővilág érdekében országos léptékű erdőgazdálkodási, vízgazdálkodási és klímavédelmi problémákkal foglalkozunk. Azt is látjuk, hogy a természet megőrzése olyan mélyreható változásokat igényel a gazdaságban és a társadalomban, ami nem ritkán évtizedes előkészítő folyamatot, rengeteg egyeztetést vagy épp generációváltást igényel. Ez egy nehéz, kudarcoktól sem mentes hivatás – nem meglepő talán, hogy a természetvédelmi szakemberek többsége is a természetben tölti újra magát lelki erővel és motivációval” – mondta Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.

A Csendülő – Hallható természetvédelem ötlete közösen született meg az Első Pesti Egyetemi Rádió és WWF Magyarország munkatársaival. Az album azonban nem készülhetett volna el a civil szervezet 11 adománygyűjtő követe nélkül, akik kitartó és kreatív kampánymegoldásokkal dolgoztak azért, hogy előteremtsék a projekt anyagi forrását.

“Az együttműködésünkben és ebben a projektben az volt az egyik legjobb érzés, hogy egyfajta hang-időkapszulában örökíthettük meg a természetet, annak őszinte valóságában, amely eljuthat bárki otthonába és megőrződik a jövő generációinak is. Emellett pedig egy olyan világot ismerhettünk meg – és így mindazok is, akik meghallgatják a Csendülőt -, amelyet ilyen részletgazdagságában, szépségében és természetességében eddig még soha. Köszönhető ez a WWF adta szakértelemnek és figyelemnek, illetve a projektre speciális technológiával és utómunkával is készültünk, dolgoztunk” – mondta Jamriskó Tamás, az az Első Pesti Egyetemi Rádió főszerkesztője.

Az album elérhető a Spotify-on, az Amazon Music-on, a Deezeren és további számos zenei streaming szolgáltatón is, a WWF Magyarország weboldalán pedig a hangokon túl térkép is segít az eligazodásban.

Forrás: wwf.hu