Skip to content

Vidd az egeret a naptár bejegyzésre és a felugró ablakban elolvashatod a kiválasztott program főbb részleteit! A programra kattintva további információhoz juthatsz az eseményről, pl. a helyszín térképen jelölve, stb.  

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ragyogj! az EKF nyitóeseménye Veszprémben

január 21 @ 10:00 január 22 @ 03:00

Veszprém a Bakony-Balaton régióval közösen viseli 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet, amelynek első lépése egy látványos megnyitó show lesz január 21-én. A különleges, nagyszabású produkció mellett egész nap kísérőprogramok várják a Veszprémbe látogatókat.

A Szent Imre téren elhelyezett színpadon a népzene és a néptánc szerelmeseit várjuk, a Hangvilla előtti téren pedig bárzongoristák kápráztatják el a műfaj kedvelőit. A Városháza előtti téren az ének kerül a fókuszba: veszprémi és régiós énekkarok dalolnak a közönségnek és a közönséggel.

A Papírkutyában egész nap a jazz, a blues és a soul fenegyerekei nyűgözik le a hallgatóságot, az Expresszóban pedig délelőtt 10 órától indul a családi buli, egy különleges, minden korosztály számára látogatható elektronikus zenei partin.

Az EKF iroda kirakatában a Little Moon produkció tehetséges zenészei zenélnek délután 2-től egészen éjjelig, a Veszprémi Petőfi Színházban pedig az operett, a színház és az irodalom kedvelői találhatják meg a számukra kedves előadást.

Ezen a napon négy időpontban (10:00, 12:00, 14:00, 16:00) is indulnak séták a Veszprémi Érsekség jóvoltából, ahol betekintést nyerhetünk az éppen zajló munkálatokba és ezzel együtt a város történelmébe is.

Este 8 órától három helyszínen, az Óváros téren, a Kossuth utcán és a várban elkezdődik a megnyitó ünnepség, amelynek keretében látványos produkciókra számíthatunk. Fényfestés, zene, tánc, különleges koreográfiák és látványelemek szövik át Veszprém belvárosának utcáit, miközben megelevenedik a város történelme, a régió sokszínűsége, értékei és mindaz, amire büszkék lehetünk.

A megnyitó produkciói után a fergeteges szórakozásé a főszerep: az Óváros téren 9 órától éjjel 1-ig elektronikus zenei dj-k pörgetik a lemezeket, a Posta előtt pedig indul a NECC Party, ami a 90-es és a 2000-es évek csemegéit hozza el a partizóknak.

Tarts velünk te is, nyissuk meg közösen az EKF címviselés évét!

Ingyenes

Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

View Szervező Website

Veszprém

8200 + Google Térkép

Valami hiányzik?

Tudsz egy jó gyerekprogramot és még nincs a listánkban?

Ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot és pótoljuk a hiányosságot!

Katt ide: kapcsolat