Skip to content

Vidd az egeret a naptár bejegyzésre és a felugró ablakban elolvashatod a kiválasztott program főbb részleteit! A programra kattintva további információhoz juthatsz az eseményről, pl. a helyszín térképen jelölve, stb.  

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Évbúcsúztató geotúra a Tihanyi-félszigeten

2022.12.30. @ 10:00 14:00

A Tihanyi-félsziget minden évszakban csodálatos, természeti kincseket két kézzel szóró táj, melynek szépségeivel soha nem lehet betelni. 2022 utolsó geotúrája is ezen a gyönyörű helyen lesz!

Első helyszín az egyedülálló panorámát kínáló Apáti-kilátó, majd a télen is különleges látványt nyújtó híres történelmi levendulás, ahol egy sok érdekességet megtudhatunk a növényről, és Tihany történelmi múltjáról, ami összefonódott az illatos levendulával.

E lélekemelő pihenő után a félsziget nyugati hegygerincén húzódó Lóczy Lajos tanösvényen halad tovább a túra, vulkáni tufalépcsőkön lépkedve. Egy rövid kitérővel meghódítjuk a Tihanyi-félsziget legmagasabb pontját, a 232 méter magas Csúcs-hegyet, amely pazar kilátással ajándékoz meg minket, innen a Balaton nyugati medencéjét láthatjuk be, tiszta időben szinte teljes hosszában. Bekukkantunk a csúcs alatt rejtező különleges formájú Forrás-barlangba, melyet hévforrások hoztak létre és még “tetőablaka” is van! A gerincen vissza felé sétálva a legnagyobb élményt a fölénk magasodó látványos sziklafalak adják, melyek részben a vulkánok, részben a hévforrások működésének remekei. A Nyereg-hegy – már a rómaiak idejében sánccal és őrtoronnyal megerősített stratégiai – vonalán zárjuk a túrakört az egykori Árpád-kori falucskát idéző Apáti-templom érintésével.

Ár: 1500 Ft/felnőtt; 800 Ft/gyerek

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

View Szervező Website

Valami hiányzik?

Tudsz egy jó gyerekprogramot és még nincs a listánkban?

Ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot és pótoljuk a hiányosságot!

Katt ide: kapcsolat