Skip to content

Vidd az egeret a naptár bejegyzésre és a felugró ablakban elolvashatod a kiválasztott program főbb részleteit! A programra kattintva további információhoz juthatsz az eseményről, pl. a helyszín térképen jelölve, stb.  

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Barlangi Mikulás program a Lóczy-barlangban csoportoknak és családoknak

2022.12.05. @ 09:00 2022.12.06. @ 17:00

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Bakony–Balaton Geopark egyik legszebb felszín alatti birodalmába, a Lóczy-barlangba hívta meg a Mikulást!

Ma a Mikulásnak két alakja él a gyerekekben: a széles körben elterjedt piros kabátos, krampuszokkal övezett lappföldi mellett napjainkban kissé háttérbe került, ám az európai hagyományokban mélyen gyökerező, éjjel titokban ajándékot hozó kék köpenyes kis-ázsiai Szent Miklós püspök alakja. A balatonfüredi Lóczy-barlangban berendezett “mesebarlang” ennek a csendesebb, meghittebb légkörű Mikulás ünnepnek a megélésére ad lehetőséget a kisgyerekes családok számára.

A hangulatos barlangi térben lámpások fognak világítani, melyek fényénél Szent Miklós püspök, az első Mikulás életének legérdekesebb fejezeteiből életképeket rendeztek be. Végigsétálva a barlangon minden állomásnál egy-egy rövid történetet hallhatnak a résztvevők. A barlang környéki erdőben kis papírmikulásokat kereshetnek a gyerekek, akinek sikerül megtalálni egyet, otthon elkészíthető ajándékot kap.

Előre egyeztetett időpontokban várják az óvodás és általános iskolás csoportokat barlangi sétával egybekötött Mikulás programra. Egyénileg jelentkező vendégeket és a családokat a csoportos idősáv (9.00–15.00 óra) után mindkét napon 16:00 órakor várjuk, legalább 10 fő esetén.

Ft700 Kedvezményes barlangi belépőjegy váltása mellett a program ingyenes.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

View Szervező Website

Lóczy-barlang Látogatóközpont

Öreghegyi út vége
Balatonfüred,
+ Google Térkép
View Helyszín Website

Valami hiányzik?

Tudsz egy jó gyerekprogramot és még nincs a listánkban?

Ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot és pótoljuk a hiányosságot!

Katt ide: kapcsolat